Twitter Facebook

Hoofdrol Anouk Maas

Anouk Maas gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe Nederlandse versie van hitmusical The Sound of Music. De actrice zal de rol vertolken van de zingende non Maria. De 27-jarige Maas was tussen 2008 en 2010 ook al te zien in The Sound of Music van Albert Verlinde. Toen speelde zij de rol van de oudste dochter Liesl. Verder was de actrice te zien in musicals als Hairspray, Flashdance en Fame.

Met de opvoering van de wereldberoemde musical in het seizoen 2014-2015 wil Verlinde de vijftigste verjaardag van de wereldberoemde filmversie vieren.

Het is de derde keer in twaalf jaar tijd dat er een Nederlandstalige versie van The Sound of Music te zien is. Joop van den Ende bracht de productie tussen 2002 en 2004 op de planken, met in de hoofdrollen Maaike Widdershoven en Hugo Haenen.

Op waarheid gebaseerd
The Sound of Music vertelt het op waarheid gebaseerde verhaal van een vrolijke non die in het Oostenrijk van de jaren dertig op het gezin van een verzuurde weduwnaar gaat passen. Langzaam maar zeker weet Maria niet alleen het vertrouwen van de zeven kinderen, maar ook van de legerkapitein te winnen.

De voorstelling bevat talloze wereldberoemde nummers als Do-re-mi, My Favourite Things en Edelweiss. De filmversie met Julie Andrews en Christopher Plummer in de hoofdrollen was een wereldhit en won vijf Oscars.

Andere voorstellingen die Verlinde het komende seizoen op de planken brengt, zijn de musicals Dreamgirls en Een avond met Dorus en het toneelstuk Agnes van God.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

10 − 10 =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>