Twitter Facebook

De Echte Maria Overleden

Maria Von Trapp is niet meer. De Grande Dame van het Oostenrijkse Volkslied heeft eindelijk haar weg naar God gevonden. Op hoge leeftijd heeft ze op 22 februari 2014 haar laatste adem uitgeblazen in haar woonplaats Stowe in de staat Vermont. Daar vluchtte ze in 1938 naar toe. Vanuit Oostentijk eerst met de trein naar Italië. Dus niet over de bergen Zwitserland in zoals in de film wordt beweerd.

Maria von Trapp schreef haar levensverhaal op in het boek The Sound of Music. Die rechten verkocht ze voor een schijntje aan Fox. Als ze toen geweten had wat een succes deze musical zou worden… Tijdens de opnames van de Sound of Music in 1964 kwam de Echte Maria even langs. Robert Wise, de regisseur van de film, vond dat zo leuk, dan ze haar een rolletje aanboden als figurant. De take moest 18 keer opnieuw gedaan worden. De omcirkelde dame op de achtergrond is Maria Von Trapp.

Figurant Maria von Trapp

Maria Von Trapp figureert in The Sound Of Music

Von Trapp bleef optreden tot de laatste snik. Niet altijd tot plezier van haar kinderen. De Echte Maria werd 99 jaar oud.

Foto’s: Uit de film van 20th Century Fox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

thirteen − two =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>